+358 (0) 40 5544 380 info@spear.fi

Vahva tunnistus on nykypäivän turvallisuutta. Kuten esimerkiksi Veikkauksella tehtiin periaatepäätös, että ihmisten henkilöllisyys olisi hyvä tietää aina kun pelikoneita käytetään, monestakin syystä. Laki toki vaatii iän tarkistamisen rahapelejä pelattaessa, mutta myös peliriippuvaisia voidaan näin ainakin teknisesti auttaa mikäli halutaan. On selvää että automaattien määrään nähden valvonta on hankalaa, älykortin avulla väärinkäytökset ja ongelmat voivat olla pian historiaa.

”Älykortti kertoo toiselle että se ole varmasti juuri sinä”

 

 

Älykortti tässäkin tapauksessa on oikea ratkaisu ongelmaan. Voidaan ajatella että jokaisen pankkikortti on älykortti, sillä myös kassalla tunnistautuminen vaaditaan. Miksi tätä ei siis otettaisi käyttöön myös muualla arjen tunnistautumisessa?

Hyvin toteutettu älykortti on turvallinen paikka tallentaa avaimia, salasanoja ja henkilökohtaista tietoa. Kortti hoitaa prosessit joita käyttäjä ei halua tehdä avoimessa maailmassa suojatta, kuten maksuprosessit.

Älykortti tarjoaa lisäksi mahdollisuuden suojata tietosi PIN koodilla, sormenjäljellä tai kasvotunnistuksella hyödyntäen huippunopeita internet yhteyksiä – tai kokonaan ilman nettiyhteyttä.